
Firmalar için müşteri, hayat demektir ve siz müşteri bulma konusunda ne kadar iyi iş çıkarırsanız firmalar için de o kadar değerli olursunuz, iyi kazanırsınız ve kendi girişiminizde de çok başarılı olursunuz.Rekabet koşullarının giderek zorlaştığı günümüzde, şirketler gelişimlerini hızlandırmak için ihracata yöneliyor. Verimli bir ihracat kanalı yaratmak içinse pazar araştırması olmazsa olmaz. Pazar araştırması yurt dışına açılmak isteyen her firmanın gündeminde olan ve stratejik olarak yönetilmesi gereken bir süreç. Bu program, yeni pazarlarda büyüme hedefinde olan kurumların sahip olması gereken kritik başarı faktörlerini ve karşılaştığı zorluklarla baş etme yöntemlerini keşfetmek isteyenler için geliştirildi.
Hedef pazar stratejilerini doğru belirmek üzere ihracata hazırlık aşamaları ve dinamiklerinden başlayarak, yurt dışı pazarlarda müşteri bulma yöntemleri ve uluslararası müşterilerin beklentileri hakkında bilgi sahibi olacak, markanızın büyüme hedefiyle doğru orantıları stratejiler geliştirmek üzere yönetimsel beceriler kazanacaksınız.
Günümüzde bilgi teknolojilerinde yaşanan gelişmeler tüm işletmeleri ihracat müşterisi bulma imkânına kavuşturmaktadır
Sipariş almak ve uluslararası müşteriler bulmak için üç yol vardır:
- Ürünlerinizi farklı ülkelerin toptancı, distribütör ve alıcılarına tanıtacak servis hizmetlerini araştırın
- Ticaret fuarlarına katılın, ürünlerinizi sergileyin
- İnternet üzerinden satış kanallarınızı, web sitenizi ve sosyal medya kanallarınızı geliştirin.
Dünyanın her yerinden müşterinin sizi bulması, sizden bir şey alması ve sizin onların isteklerini kârlı bir biçimde yerine getirmenizdir. Bulunabilmek için ise mümkün olduğunca çok sayıda online platformda yer almalı ve aktif olmalısınız. Müşterilerin sizden alışveriş yapmalarını sağlamak için, onlarla bir ilişki geliştirmeli, güvenlerini kazanmalı ve istedikleri ürünleri sunmalısınız. Bu, insanların harekete geçmesini sağlar.
Kişisel bilgisayarlarınızla, B2B sitelerini gezerek, hedef Pazar ülkeleri, bu ülkelerin nüfus, kültürel özellikleri, suç oranları, ekonomik durumları, ihracat-ithalat verileri, vb. birçok özelliklerini inceleyip, kendi ürünleri için bu siteleri nasıl kullanacakları konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.